Moschari Yiouvetsi me Kritharaki
ŘECKÉ PEČENÉ HOVĚZÍ S TĚSTOVINAMI ORZO
Ingredience:
4 lžíce olivového oleje
1 kg hovězího masa dušené maso, nakrájíme na 3 cm kousky
1 středně-velké žluté cibule, oloupané a jemně nasekané
4 velká rajčata, oloupané a nakrájené
4 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
1 lžíce tymiánu
1 lžíce oregana
2-3 polévkové lžíce rajčatové pasty
1 / 2 šálku červeného vína
Pepř
400 g těstovin orzo
1 / 2 šálku strouhaného parmazánu nebo kefalotiri
Postup:
Na oleji zatáhneme kousky hovězího, přidáme, cibuli,
rajčata, víno, rajčatovou pastu, koření a vaříme 10min.
Po té přelijeme do zapékací mísy, přidáme 1 hrnek vody
pečeme v troubě na 200°C 90min.
Přidáme trochu vody, když je zapotřebí. Dosolíme dle chuti.
Těstoviny uvaříme, slejeme vodu přidáme k masu,
které bylo pečeno 90min. Těstoviny s masem promícháme a
SPOLEČNĚ pečeme dalších 30min.aby těstoviny nasákly šťávou.
Servírujeme s nastrouhaným sýrem.