PAD GRATIAM PRIG THAI Chobotnice na česneku s pikantní rýží
Ingredience pro 2 osoby
Squid
200g Chobotnice / SQUID
4 stroužky česneku
1 lžičky bílého pepře
2 lžíce lehké sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
Arašídový olej
Postup:
Plát vyčištěné chobotnice namřížkujeme kris kros, aby bylo maso krehčí
Poté maso nakrájíme na proužky cca 2x5 cm.
Takto připravené kousky masa vložíme do mísy. Přidáme nastrouhaný česnek, pepř, sojovou omáčku a lžíci rybí omáčky. Dobře promícháme.
Ve wok pánvi rozehřejeme olej a zprudka maso osmahneme 3-4min.
! ! ! DELŠÍ DOBA SMAŽENÍ - MASO ZGUMOVATÍ !!!
Můžeme přidat pár listů na hrubo natrhaného salátu.
PIKANTNÍ RÝŽE
2 hrnky uvařené rýže
2stroužky česneku
Sojová omáčka
Chilli
olej
Rozehřejeme olej v pánvi. Přidáme rýži za stálého míchání přidáme cca 1lžíci sojové omáčky, 1 lžíci chilli omáčky a rozdrcený česnek. Důkladně vše promícháme a povaříme 1-2min.
Můžeme ozdobit nasekanou jarní cibulkou