Tom kha gai - Thajská kokosová polévka
Ingredience: 200 g kuřecího masa 200 g žampionů 3 listy limetky 4 cm čerstvého zázvoru 1 stéblo citronové trávy (nasekaná na 3cm válečky) 3 lžíce limetkové šťávy 2-3 lžíce rybí omáčky 1 lžíce cukru 1/2 litr kokosového mléka 3 chilli papričky pár lístků koriandru Postup: Do hrnce nalijeme kokosové mléko, přidáme citronovou trávu na kolečka pokrájený oloupaný zázvor a nasekané listy limetky. Potom vše na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme na proužky nakrájené kuře, oloupané rozčtvrcené žampiony, limetkovou šťávu, rybí omáčku a cukr. Necháme zvolna povařit 10 minut. Volíme nejnižší stupeň rozžhavení plotýnky, jinak se kokosové mléko srazí. Těsně před tím, než hrnec sundáme ze sporáku, vhodíme do polévky nasekané chilli papričky a lístky koriandru.